2010. szeptember 20., hétfő

Changeover day! :) Végre saját gépről és fáradtan ismét...

Kedveseim! Végre megoldottuk (van 1 plusz kábel net és ehhez lehet a gépet csatlakoztatni így végre gyorsabban és ékezetekkel tudok nektek írni, sőőőt, már raktam fel pár képet a gépemre, azokból is igyekszem feltölteni nektek...)! So...
Azaz szóval :) ma changeover nap van, ami azt jelenti, hogy a vendégek elmentek (tegnap) és jönnek (ma) és ilyenkor gőzerővel kell mindent csinálni, mert ilyenkor kell az összes szobát teljesen rendberakni (ágynemű lehúzás, felhúzás, fürdőszobák takarítása, porszívózás, bútorápolás, söprögetés, felmosás, törölgetés.. ilyesmi) Egyébként amikor itt vannak a vendégek akkor is kell fürdőszobát takarítani minden nap (szóval nem túl koszosat, csak épp, hogy az ujjlenyomatok ne látszódjanak a csapon=csillogjon, meg hasonlók). Szóval ilyesmi, illetve amikor befejeztünk egy feladatot, vissza a laudry-ba (mosó helység) és hajtogatjuk a kimosott ruhákat. Egyik sem nehéz feladat, csak mindent nagyon precízen a megfelelő sorrendben (lépésben)  kell csinálni, ill. a különböző tisztítószereket különböző dolgokra kell használni (van R1, R2, R3, R4, sőt R5, az R1 wc- csak changeover day-kor, R2 fertőtlenítő, R3 ablaktisztító, de pl. a csapokat is ezzel kell a végén, R4 bútorápoló, R5 légfrissítő, segít hogy színük is van a löttyöknek :) rózsaszín, kék, zöld, barna... egyébként mindegyik fújós) Remélem ezen a téren minden kíváncsiságotokat kielégítettem! :) ;) Szóval jah! Meg ilyen nagy tescos (tudjátok vastag kék katicás meg zöld feliratos) zacskóval járkálunk (abba pakoljuk a törölköződarabokat - rugs, meg a sponge- szivacsokat amivel takarítunk) jah és persze gumikesztyűvel dolgozunk! Az is van small, large, extra large méretű (magyarul kicsi, nagy, extra nagy... sőt medium is van közepes) :) Én a közepest v nagyon szoktam használni! :) Elég részletes?!
Szóval reggel 6:45-kor kezdünk a munkával, 7:30-kor reggeli van (önkiszolgálós alapon működik) 7:50-kor morning praying (reggeli áhítat, na ezt majd nekünk is kell tartani) 9:00-munka újra, 10:30 elevenses (10-órainak megfelelő pihiszünet, 20 perc) aztán munka 12:50-ig, 13:00 ebéd! Egy héten 10x kell servingelnünk (egyelő kiszolgálni a vendégeket) - ez az ebédre és vacsorára vonatkozik.. ez nem csak az étel felszolgálását jelenti, hanem beszélgetést velük (ez a része még elég nehéz.. az angolom miatt, de igyekszem, na meg persze még mindent tanulunk...) szóval itt 2-esével ülünk (mint szolgálók) egy asztalnál, szóval segítenek még amíg szükséges... aztán elfelejtettem mondani, hogy a House Team-ben vagyunk (ez a takarító csoport) de van Kitchen Team is (a konyhások) stb, stb... és mindegyik csoportnak van 1 vezetője aki kiosztja a feladatokat, ja és 2-esével dolgozunk, mert ugye egy részt betanítanak, de ált. 2-esével osztják ki a feladatokat, így tudunk segítséget kérni, ha valami nem okés, vagy elfelejtettük. Na ott tartottam hogy ebéd után van midday prayer (ez is ilyen imádkozós-áhítatos alkalom, van 1 füzet ami alapján megyünk... abban 3-4 ige egy napra amiért imádkozunk.. ezt is 1 valaki vezeti, azt hiszem ez is mindig változik)
Azután rögtön munka ismét és 16:00-kor vége! :) Elvileg utána bármit csinálhatunk, de ha vacsoránál felszolgálunk, akkor mégsem egészen miénk a du-n.. az 18:30-kor van (10 perccel előtte ott kell lenni...) és kb 1 óráig biztos eltart. Este a vendégeknek szoktak néha a szolgálók valami progralmot csinálni, pl. szombaton Fashion Show volt :) a szolgáló, ill. a vendégek is beöltöztek ruhákba és végig vonultak egy "kifutón" :) nagyon vicces volt, de nagyon jó hangulatban telt.. szóval lesznek vicces érdekes programok! :)
Minden héten 6 napot dolgozunk (ebbe beleértve a vasárnapot is, de az rövidebb, akkor csak 3 órát és az mindig változik, hogy épp mikor, meg melyik Team-ben, nem mindig a House-ban, van amikor mondjuk konyhára kell majd mennünk...) Az 1 szabadnapot pedig mindig kijelölik. Pl. nekem most szombaton lesz szabadnapom (Rékának csütörtökön) de azt mondják általában kedd/csütörtök szokott lenni, néha szombat, hát most pont beleestem a szombatba... Ja, és midnen hónapban van +1 szabanap, tehát összesen 5 van egy hónapban. Ilyenkor enyém az egész nap, azt csinálok amit akarok! :)
Naaa... hát azt hiszem ennyi így hirtelen!

Egy kép a repülőről, ahogy megyünk a felhőbe...

A felhők felett... :)

A replő ablakából, hogy hiteles legyen! :P


Ez már Anglia fölött... a "földdarabok".Ez a kilátás az ablakunkból! :) It's beautiful! :)

És a hitelesség kedvéért az ablakkal együtt! :)

Fa az "udvarunkban"! :) (sok-sok szép és érdekes növény van errefelé! :)

Mert szép...

A ház, amiben lakunk és dolgozunk

Ugyanaz a ház oldalról...

A tenger kicsit közelebbről.. lejjebb még nem jutottunk, egyelőre ennyit láttunk mi is, majd ha több időnk lesz, megyünk a tengerparta!

Szintén a tenger!

(Bocs a kinézetért... majd alakítok rajta valahogy, most nem jutott rá több időm, majd megnézem a képfeltöltéssel hogyan tudok szebb külalakot varázsoni, na meg hogy megnézhessétek nagyobb méretben is)

Hamarosan jelentkezem újra (és írok a kajáról, meg nemtom még miről.. ami kimaradt...)

6 megjegyzés:

  1. Köszi szépen :)) Annyira részletes volt, hogy majd kifolyt a szemem a sok fehér betűtől :DD Tudom, mindig kötözködök ;)
    De legalább tudom, milyen meglepivel várjalak, ha hazajöttök: medium méretű gumikesztyűvel! Képzeld, ezt idehaza is így "számozzák" ;)

    Na nem semmi napotok van egyébként, a vendégek mi célból jönnek? Pihenni, vagy lelki alkalom ez nekik? Csak hogy legyen megint miről írnod :))

    VálaszTörlés
  2. Hű, szépek a képek ;)!
    Jó részletes volt a leírás, belém kérdés már nem is szorult! :D
    Remélem, jól érzed magad (jól érzitek magatokat):)
    Látom, azért a szavak ragadnak rád szépen. Helyes ;)!
    További áldott munkálkodást!:)

    VálaszTörlés
  3. Hú... Ez elég részletes volt :)
    De így jó. Már van fogalmam arról, hogy mit csináltok. És hogy Angliába kellett menned ahhoz, hogy a gumikesztyű méretezését megismerd.... nem semmi dolgokat tanulsz ott.. :)
    Remélem a jövőhéttől az angolszász cipőméretezésben is otthon fogod érezni magad. :) :) Nagyon szép helyen dolgoztok. Külön köszönöm a képeket :)

    VálaszTörlés
  4. Szia Kerilány!
    Látom ugratnak a fiatalok - de így szép az élet.
    Nagyon-nagyon szép helyen vagytok. Csak ma néztem rá a gépre, de küldöm a címet a csajoknak is. Mindenki puszil. Ezen a héten mi is láthatunk napfényt. Sajna a jó időt nem tudom élvezni, mert 5 felé csak a végét kapom el.
    Isten áldása a munkálkodásotokra. Sok puszi: Kerimama

    VálaszTörlés
  5. Na ugy irjatok a gumikesztzut, mint aki eleteben nem hasznalt (marmint en) szoval ilyen dolgokat otthon is csaltam am ;) ezert sem esik nehezemre, milyen jo nekem! :p a munka nem faraszt le annyira, inkabb az "agyi" leterheltseg faraszto.. folyamatosan figyelni, megerteni, amit mondanak es persze kifejezni magam, meg mindig szenvedek tole... nagyon remelem, hogy bele fogok jonni, mert eleg rossz ez az allapot....
    Ma is gyonyoru ido van, megyunk a beachre! :) nemsokara megnezni, mert meg eddig nem jutottunk le... mara asszem ennyit irok, remelem a kommenteket is olvassatok (merthogy ide is kerulnek infok)
    Puszi mindenkinek

    VálaszTörlés