2010. december 19., vasárnap

Wow... sűrű, de még jobb 7! :)

Megint egy hét telt el... hihetetlen!!! Most akartam írni a hét közepén, de egyszerűen arra nem volt időm, hogy leüljek 5 percre és csak a leveleimet megnézzem. Na mindegy, de most igyekszem bepótolni és leírni, mi történt a héten... azt hiszem nem leszek rövid! :)
Hétfőn volt a régen várt Exeter trip. Egész nap jártuk a boltokat... nézelődtünk, próbáltunk, vásároltunk.. és hasonlók. Sikerült elég sokmindent beszereznem, elég jó áron, legalábbis amire kellett volt elég, szóval elégedetten érkeztem vissza! :) Friedával csiniruhát kerestünk vagy 3 órán keresztül... :) Izgalmas volt! Voltunk két olyan boltban, ahol mind 100 font fölött voltak a ruhák (ami ha átszámoljuk 35000 Ft fölött kezdődtek, de ami nekünk tetszett, kb 50000 Ft lett volna, szóval felpróbáltuk és mentünk tovább :) viszont azok álomszépek voltak... De legalább voltr rajtunk egy kicsit! :)
Este pedig egy étteremben vacsorázott együtt az egész gárda, az is nagyon jó hangulatban telt! Az étel is finom volt, de azért mostmár kezd hiányozni az otthoni kaja...! :)
Na a többi nap a héten szintén kicsit lazább is volt, de ugyanakkor meg még is fárasztó, délutánonként próbák (ezért volt fárasztó), de az mind nagyon jó hangulatban telt, élveztük őket, táncpróba, pantomimpróba, kóruspróba.... Ugyanis egy nagy Christmas Show-val készülünk a karácsonyra, legalábbis a vendégeknek, ami legalább lesz 1 órás, de szerintem másfél is. Magát a karácsonyi történetet, Jézus születését és az előzményeket foglalja magába, kicsit modernesített változatban... (hajléktalanokkal, repülőtér, mint helyszín - tömegjelenet, különböző táncbetétek, énekes részes - szólós-kórusos, na és persze jelenetes részek, amikor párbeszédek folynak.... és komoly is a történet, de ugyanakkor vicces is, szóval szórakoztató.... nagyon sok munka van benne-mögötte, reméljük jól is fog elsülni... :) - ami hozzá tartozik, nem új, tehát korábbi videófelvételről tudtunk gyakorolni, meg gyakorlatilag a tavalyi műsort adjuk elő (nem tudom hány éve megy ez, de elég rendesen ki van dolgozva, és nem egyszerű ennyi emberrel, de kitartó munkával meg lehet csinálni...). Na meg hiába ugyanaz, a vendégek nem ugyanazok, vagy ha mégis van, aki nem először látja, annak is élmény lesz,  mert régen látta, na meg a szereplők teljesen cserélődnek ugye 1 év alatt, szóval mindenki más, más karakter, így teljesen más az egész, hiába ugyanaz. Szóval értitek! :)
Tehát a hét dekorálással, és készülődéssel telt. Ami a "munkás" napokat illeti: ugyanúgy volt rendes munkaidő (kivéve a kora reggeli munkát - mindig csak 9-kor kezdtünk, nem kellett háromnegyed 7-kor) és egyik nap pl. du-n képeslapokat gyártottunk a vendégeknek, ebből tudok is nektek mutatni egyet, mert csináltam gyorsan:


Én pl. ilyen stílusúakat készítettem, de természetesen mindneki mást. Nagyon élveztem, mert volt hozzá sokféle anyag, és a fantáziánkra bízták teljesen az egészet.
Egy másik nap a Community részleget - a middle lounge-t (közösségi szobát) dekoráltuk, és persze közben mindenféle karácsonyi zenét hallgattunk...
Persze voltak olyan munkák, amiket meg kellett csinálni, mármint ilyen takarítós, de nem volt vészes, mert nem volt sok! :) Igazából csak a sajátunkat kellett, mert ugye nincsenek vendégek... Viszont amikor készítettük elő a szobákat, egy ötlet alapján (ami egyik csapattársunktól származott) törölközővirágokat gyártottunk. Erről is készítettem képet itt láthatjátok:

Nagyon-nagyon jól néz ki, és bonyolultnak tűnik (legalábbis megijedtem elsőre, hogy fogom én ezt megcsinálni), de nagyon egyszerű "meghajtogatni".
Íme:


Három napja leesett az első nagyobb hóóóóóóóóóóó!!!!!! :) Nagyon boldogok voltunk, már pont említettem Rékának, hogy azért hiányzik egy kis hó... nem szeretek benne utazni, meg elázni, de azért jó lenne hóangyalkákat gyártani, hógolyózni, szánkózni, hóembert építeni, ilyesmi... hát teljesült a kívánságunk! :) Másnapra pedig mégnagyob hó lett (ez volt tegnap)... A tegnapi nap eseménye egyébként a nagy Christmas Tree cutting :) volt (nagy karácsonyfa vágás), az egész társaság kivonult az erdőbe, ott énekelgettünk, meg együtt megebédeltünk, és mindenki végignézte, hogy vágják ki a fát, ami a legnagyobb terembe kerül majd be. Így még különösebb hangulatban telt az egész, hogy nagy hó lepte be a tájat... Ami ennek a hátránya, hogy még mindig nem tudtuk feldíszíteni a fát, mert annyira nedves, hogy nem lehett vele még mit kezdeni... Reméljük holnapra már olyan állapotban lesz, mert holnap után jönnek a vendégek, addigra kész kell lenni vele, és nem 5 perces munka.
Na folytatva a havas témát, így voltak nagy hócsaták, fürdetések és a délután folyamán csúszkáltunk kukászsákokon (ez nagyon jól megfelelt a célnak) a domboldalon... itt aztán főleg lehet élvezni és kihasználni a természet adta lehetőségeket... :) Építettek óriás hóembert is, vagyis annyira nem volt hatalmas, de otthon sose volt olyan minőségű hó, amiből ekkorát lehetett volna építetni (vagy a hó minősége jó volt, de koszos volt, meg hasonlók)... szóval így telt el a tegnapi nap. Ezen kívül déluán volt egy House Team meetingünk, amin arról számoltunk be, ki-hogyan ünnepli otthon a karácsonyt (közben mindenféle fini sütit ettünk...), és érdekes volt hallgatni, hogy más országokban hogyan, és mennyire más... (van, ahol nem sokban különbözik - pl. németek, de mondjuk a brazilok, vagy koreaiak, megint máshogy...)
Még a pénteki napra térek vissza kicsit (bocsánat, hogy ugrálok, de így jutnak eszembe az események...) Szóval pénteken volt a nagy Christmas Party, ami az egyik legnagyobb esemény ilyenkor. Mindenki a lehető legszebben, legcsinosabban öltözik fel estére, a vacsorára, és együtt szórakozunk. Volt entertainment evening (szórakoztató est), ami magába foglalt különféle játékokat (a különböző csapatok küzdöttek egymás ellen: House Team, Kitchen Team, Bookings Team, Estate Team...) és különféle előadásokat. Minden csoportnak elő kellett adnia 2 műsorszámot. A mienk az egyik az volt, hogy az egyik ugandai srác nagyon jól táncol (ő szokta bemutatni tudását és a vendégeket tanítani táncolni, amikor ilyen intertanional evening van...) kis alacsony teremtés, de nagyon jó fej, és nagyon érzi a ritmust, a zenét (asszem róla már írtam korábban, ő az aki most látott életében először havat :) nagyon élvezi, csak hidegnek találja...) Szóval vele táncoltunk, nagyon jól sikerült, élveztem, és a közönség is, mármint a többi csapat. Kitaláltam, hogy felmosó fejekkel a kezünkben adjuk elő, hiszen mindenki csiniruhában ilyen táncot táncolva elég viccesen néz ki, akkor már legyünk még viccesebbek, és House Team-hez hűek az eszközzel! :) Jó ötletnek találták, és a nézőknek is tetszett! :) Szóval sikert arattunk, úgy vettem észre. A másik egy karácsonyi ének volt, Lee Abbey módra, átköltöttük kicsit a szöveget és úgy adtuk elő. Mivel elég hosszú volt a dal, ez kicsit uncsinak tűnhetett, de egész ügyesek voltunk szerintem. (Nem agyon dicsérni akarom magunkat, de aznap értesültünk erről, hogy elő kell adni valamit, és alig volt időnk készülni rá, és ahhoz képest, kihoztuk magunkból a maximumot.)
Na erről is készült kép, mutatok egyet:


 (Engem baloldalt láthattok, sötétszürke szoknyarésze van a ruhának... jobb oldalt piros pólóban és nadrágban, fűszoknyában pedig Anselm, az ugandai srác, csörgökkel a lábán :) marha jól szólt...)

Ma pedig pihinap volt mindenkinek... nem hivatalosan, de nem volt tennivaló, dolgoznunk nem kellett, ma díszítettük volna a fát, de a hó miatt ugye nem tudtuk... Délután 5-kor pedig próbáltunk a karácsonyra, és nemrég ( fél 10 körül) lett vége... elég fárasztó volt az is, de mindeki lelkesen készült és csinálta amit kellett.

Na hát azt hiszem már ennyi, ami eszembe jutott... Ha elmaradt volna valami, majd pótolom, de egyelőre ennyi a mese mára, néhány képecskével! ;)

1 megjegyzés:

  1. Hú, jó lehetett a party, látszik, hogy jó volt a hangulat!
    Mostanában elmaradtam kicsit az olvasással, de ma bepótoltam.
    Puszi, Kerimama

    VálaszTörlés