2011. május 13., péntek

Természet csodái, küzdelmek, community

Újra és újra leírom, amit megtapasztalok a természettel kapcsolatban, mert egyszerűen fantasztikus, mennyire változatos és mennyi mindent rejt magában… Mindig sikerül valami újat, valami csodálatosat felfedezni benne. Hihetetlenül nagy fantáziája van Istennek (és ez még csak a töredéke annak, amire képes. Belegondoltatok már?!)
Most a tavaszból fakadó újraéledés szemtanúi lehetünk, ahogy a világos levelek zöldellnek mindenfelé. Ha lenézek a hegyoldalban a zöld különböző árnyalatainak gazdagságát látom (szavakkal talán nem is tudom elég sokféleképpen kifejezni, mennyi árnyalat van).
Újra és újra megkacagtat, ahogy a báránykák egyhelyben szökdelnek egyet-egyet, mikor úgy tartja kedvük (állítólag a bocik is csinálják, az még viccesebb lehet…) Az okára még nem jöttem rá, de nagyon muris :) (talán az lehet az oka, hogy próbálgatják vagy edzik a lábukat, de mit a kecskék, vagy nyulak… Jah, nyulakról jut eszembe, tegnap láttam 2 nyuszit is ugrálni, de csak messziről.
Néha a tenger különböző kék-szürke-zöld változataira csodálkozom rá, az is mennyire változik és mennyire gyönyörű tud lenni!
Ma elég szeles idő van, de nagyon szép napsütéses! Így el is mentem sétálni egyet, és ahogy ültem az egyik padon, néztem a sirályokat, azt kívántam: Bár csak tudnék szállni! Kipróbálnám, mennyire más lehet fentről látni a világot, mindenre rálátni, érezni a szabadságot, mindenek felé szállni… Látszott rajtuk, hogy élvezték a szelet – légáramlatokat, ahogy kitárt szárnyaikkal csak úgy lebegtek a levegőben és engedték, hogy vigye őket a szél.
Hmm… sokszor azt kívánom, bárcsak itt lehetnétek mindannyian és megtapasztalhatnátok mindezt! Akkora ajándéknak érzem továbbra is!!! Azt is tudom, hogy ilyesmiket otthon is észre lehet venni, biztos vagyok benne, hogy Isten ott is alkotott annyi minden különlegeset és érdekeset, csak más szemmel kell nézni, figyelni, keresni kell! Ez pl. biztosan hazaviszem innen, azt, hogy megtanultam, hogy vegyem észre Isten apró teremtményeit is, és fantasztikus alkotásait! Így lehet gyönyörködni egymásban is, amennyire különbözőnek, de csodálatosnak teremtett meg bennünket, úgy külső értékekben, ahogy belsőkben is! Csak próbáljátok ki és vegyétek észre mennyire más, ha csak 1-1 nap is így próbálunk élni, létezni, viselkedni! És ha a szíveteken van, adjatok hálát érte, mert ezt mind ajándékba adta nekünk Isten, hogy ilyen teremtmények vegyenek körül bennünket, hogy élvezzük és gyönyörködjünk bennük!

Egy kicsit magamról is, hátha érdekel…
Nagyon sok mindent tanulok emberi szempontból is itt. Isten most próbálgat és vannak nehézségek persze, mint mindig mindenhol, de igyekszem leküzdeni őket. Isten próbál tanítani, hogyan küzdjem le őket, hogyan kezeljem a helyzeteket és hogyan győzzem le saját magam, érzéseket, gondolatokat, hogyan rendezzek, hogyan hozzak helyre dolgokat, hogyan vegyek bátorságot dolgokhoz. Ezt mind tanulom és hiszem, hogy az életem további részében nagyon nagy hasznát fogom venni mindennek, és amit megtanulok, majd elő tudom venni és alkalmazni. Ilyenek például: hogyan legyek türelmes (még türelmesebb), hogyan mondjam meg, ha gondom van, vissza tartsam-e, vagy megmondjam, ha megmondom, hogyan közöljem, hogyan fogadjak el másokat, hogyan nyíljak meg újra és újra újabb és újabb szolgálótársaknak, hogyan győzzem le a féltékenységet, és tudjak gyönyörködni Isten teremtményében. Néha nagyon nehéz kedvesnek lenni olyankor is, mikor nem olyan hangulatom van (néha meg is engedem magamnak, hogy ne legyek mindig kedves… persze ilyenkor nem érzem jól magam, de emberekből vagyunk ugye… a gonosz meg mindig igyekszik megtalálni a kiskapukat). Például úrrá kell lenni a haragon, rosszkedven, bánaton, mikor felszolgálunk a vendégeknek. Hiszen ők nem tehetnek róla, mi meg nem azért vagyunk ott, hogy a személyes problémánkat rájuk zúdítsuk, ilyenkor félre kell tenni. Sokszor nehéz, és úgy érzem, semmi kedvem az egészhez, de meg kell csinálni, mert feladat. Ilyenkor is edz bennünket az Úr.
Az ördög megtalálja a kiskapukat… Erre visszatérve kicsit, főleg érezni most a community életében, mert vannak kisebb összetűzések, szájhúzások, veszekedések (nem vészesek, de békétlenséget hoznak a mindennapokba). És ez nem jó! Ha szíveden van, imádkozz értünk, hogy ezek megszűnjenek és el tudjuk fogadni egymást, és tudjuk a megfelelő módon közölni, ha valami nem tetszik, illetve türelmesnek lenni egymással szemben. Nagy szükségünk van most erre! Az is tudjuk (az utóbbi 2 napban 2 helyről is hallottam és tényleg így van), hogy az ellenség nagyon gyűlöli ezt a helyet, mindazért, ami itt folyik, amennyi embert (a vendégeket főleg) közel viszünk Istenhez az előadásokon és mindenféle szolgálaton keresztül, és ez persze nem tetszik neki, így rombol, ott ahol csak tud. De azt is tudjuk, hogy Isten erősebb és hatalmasabb ennél, csak őt kell a középpontban és szem előtt tartani és bízni benne! Ha nehéz időszakod van éppen, erre bátorítalak téged is! Higgy, bízz, kérj erőt, és sose feledd, mindig veled van, a nyomorúságban is!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése